Vil du bli medlem?

OM OSS

I Borgen skolekorps har vi en gjeng spilleglade barn og unge fra Hagaløkka, Vardåsen, Rønningen skole og Asker International School, og en like stor gjeng engasjerte foreldre. Men vi har plass til flere!

Det passer spesielt godt å begynne i korpset den høsten man begynner i 3, 4. eller 5. klasse. Og du trenger IKKE kunne noe om musikk fra før!

Det første året du spiller i korps, kalles "aspirant". Wenche er dirigent.

De to neste årene er man "junior".   Wenche  dirigerer her også.

Etter tre år kommer du inn i hovedkorpset. Kristoffer er dirigent.

HVORFOR KORPS?

• Spille sammen – fantastisk å bli flink til noe sammen med andre!

• Få nye venner – eldre og yngre enn deg selv – gutter og jenter sammen hele tiden!

• Å spille et instrument har du glede av hele livet. Alltid noen som vil spille med deg!

• Du blir flinkere på skolen. Å spille musikk gjør hjernen bedre!

• Det er gøy! Spilleglede og godt miljø.

• Du får alltid spille. I korpset er det ingen reservebenk.

HVA GJØR VI?

• Øvelse hver onsdag med våre flinke dirigenter Wenche og Kristoffer.

• Spilletime med lærer fra kulturskolen.

• Øver hjemme.

• Morsomme konserter.

• Korpsturer! Bornholm, Gøteborg, Spania, Tusenfryd, Bergen, Danmark ...

• Marsjering på 17. mai

• Konkurranser.

• Seminarer – noen ganger reiser vi bort, overnatter og spiller og har det gøy!

• Vi har det moro sammen – vi drar på badeland, bowling, klatrepark, griller pølser ...


Barn som spiller blir stolte barn...

...og voksne som har barn som spiller, blir ikke mindre stolte. Og rørte. Å se noen du er glad i traktere et instrument, i samspill med andre, er sterkt og flott å oppleve. Vi håper at dere får lyst til å melde barna deres inn i korpset vårt, og bli med på det utviklende, spennende og givende samspillet et korps er.

Hvem underviser?

Vi har dirigenter med høyskoleutdanning i musikk. Alle medlemmene blir i tillegg elever ved Asker Kulturskole (ingen venteliste), som også har topp kvalifiserte musikkpedagoger på alle instrumenter. Dette sikrer den best mulige musikkopplæringen for barna våre.

Hvor mye koster det?

Kontingenten til Borgen Skolekorps er på kr 900,- per semester. I tillegg kommer kontingent til Asker kulturskole, kr 2 500,- kroner per semester. (Rabatt når samme familie har flere plasser:  25%)

Økonomi skal ikke stå i veien om ditt barn ønsker å spille. Det er mulighet for rabatt i kulturskolen og redusert kontingent for familier med lav inntekt. Ta kontakt dersom dette er aktuelt, så kan vi hjelpe med å søke.

Hva forventes av foreldrene? Dugnader, loppemarked?

Den viktigste inntektskilden for korpset er loppemarked. Her er foreldrene med to kvelder i året for å hente lopper og to helger på selve markedene. Å arrangere loppemarked forutsetter at alle er med, og er sosialt og gøy for både store og små. I tillegg skal det være en voksen tilstede med dirigenten, som også sørger for frukt til musikantene i pausen ved øvingen. Ellers er det ingen dugnader. Det forventes også at foreldrene oppfordrer og hjelper barnet til å øve hjemme.

Når og hvor?

Samspill hver onsdag på Borgen ungdomsskole. Vi pleier å være med på Tusenfrydstevnet i september. I oktober arrangerer vi vår egen høstkonsert, i desember spiller vi ved julegrantenning og har julekonsert i Vardåsen kirke. Senere på vinteren deltar vi i Distriktsmesterskapet for korps. Med våren kommer marsjsesongen med 17. mai som høydepunktet. Vi har også sommerkonsert i juni, og reiser på korpstur i begynnelsen av sommerferien.

Individuell undervisning i regi av Asker kulturskole foregår hovedsakelig på Kulturskolen i Asker sentrum eller utvalgte skoler i nærheten. 

Undervisningstiden avtales direkte med lærer i august. Det lar seg ofte gjøre å få time i SFO- tiden.